2010. május 21., péntek

Síva nyakéke

Ha már úgyis nagyon benne vagyok a varrogatásban, befejeztem egy régebben elkezdett darabot is. :-))))

Türkiz napocska

Szabad stílusban

2010. május 20., csütörtök

Varrott-festett

Ez a medál annak a székely viccnek a tipikus példája, aminek a végén az öreg székely arra a kérdésre, hogy mit farag a gerendából, azt válaszolja a fiának, hogy "fogpiszkálót, ha el nem rontom"....
Na szóval az volt, hogy vettem egy láncot (természetesen szétszedésre), amin csupa-csupa kerek kagylókorong volt felfűzve, de közepén lukkal. Gondoltam, ez nem gond, megoldjuk, ha oda kerül a sor.
Na, ma oda került, és gondoltam, hímzek egy jót. Találtam félteklát, mondom, hú tökjó, ráragasztom, és nem fog látszani a luk. Ráragasztottam, de természetesen elmozdult, és látszott a ragasztó. ÁÁÁÁ, mondom, ez semmiség, elkezdtem lekaparni. A ragasztó lejött, és természetesen a kagyló színezése is. Mivel már a varrással kész voltam, töprengtem, mit tegyek. Aztán eszembe jutott, hogy üvegkontúrfestékem van valahol, majd jól körberajzolom és eltakarom azt a rész, amit lakapartam ügyesen. Üvegkontúrfesték felkenve, de a félteklát is összekentem egy kicsit felül. Így aztán felkentem rá egy kis pink üvegfestéket.... Aztán gondoltam, tovább már nem rontom a dolgot, így is elég érdekes lett....:-)))))))))