2010. május 20., csütörtök

Varrott-festett

Ez a medál annak a székely viccnek a tipikus példája, aminek a végén az öreg székely arra a kérdésre, hogy mit farag a gerendából, azt válaszolja a fiának, hogy "fogpiszkálót, ha el nem rontom"....
Na szóval az volt, hogy vettem egy láncot (természetesen szétszedésre), amin csupa-csupa kerek kagylókorong volt felfűzve, de közepén lukkal. Gondoltam, ez nem gond, megoldjuk, ha oda kerül a sor.
Na, ma oda került, és gondoltam, hímzek egy jót. Találtam félteklát, mondom, hú tökjó, ráragasztom, és nem fog látszani a luk. Ráragasztottam, de természetesen elmozdult, és látszott a ragasztó. ÁÁÁÁ, mondom, ez semmiség, elkezdtem lekaparni. A ragasztó lejött, és természetesen a kagyló színezése is. Mivel már a varrással kész voltam, töprengtem, mit tegyek. Aztán eszembe jutott, hogy üvegkontúrfestékem van valahol, majd jól körberajzolom és eltakarom azt a rész, amit lakapartam ügyesen. Üvegkontúrfesték felkenve, de a félteklát is összekentem egy kicsit felül. Így aztán felkentem rá egy kis pink üvegfestéket.... Aztán gondoltam, tovább már nem rontom a dolgot, így is elég érdekes lett....:-)))))))))

9 megjegyzés:

Asha írta...

Hogy az én életem mennyire tele van ilyen történetekkel! Csak a végeredmény nem szokott ilyen szépen sikerülni. Általában kuka - az idő és a feladat is - aztán kezdhetem elölről. De a medál nagyon tetszik, bárhogy is tervezted eredetileg.

Erga írta...

Kalandosan készült,de a végeredmény a lényeg, ami nekem nagyon tetszik.

ekszerlada írta...

Íjjjj de ütős!Tetszik nagyon a színe.hogy én miért nem tudok ilyen színű gyöngyöket beszerezni...!

Anonymano írta...

Jaj, ez nagyon vicces Kata :-DDD Lelki szemeim előtt megjelensz, ahogy próbálod menteni a menthetőt... :-) Az biztos, hogy még csak hasonló sem lesz senkinek a világon! Tökjóóó lett!!! Puszi

Las Creaciones de Boricua írta...

Beautiful!!!!!!!!!!!

AgnesBeads írta...

A végeredmény a lényeg, a történeten pedig jót mosolyogtam. (gondolom, Te nem ) Szóval, ez remek lett. Mintr minden darab,amit készítesz. Imádom, ahogy a színeket használod.

Vervian írta...

Meseszép lett, a megpróbáltatások ellenére. :-) Fantasztikus, élő színekkel. Gratulálok. :-)

Ági mama írta...

Varrott-festett és csodálatos!!!

Marilla írta...

Nos szerintem a végeredmény ,fantasztikus .